"Muligheten"

"Muligheten" er en Bavaria seilbåt på 40 fot. Hun har overnattingsplass til 6 og sitteplass til 8. Hun seiler oftest i Nordland, men er meget fleksibel og åpen for nye opplevelser.

Hun har tre doble lugarer og har med det mulighet for overnatting for 4 gjester. "Muligheten" seiler nesten uansett vær og er stødig, sikker og trygg. 

Båten selv - Muligheten

Vårt mål

Vårt mål er å ha det godt sammen ombord i Muligheten. Vi ønsker å dele seilgleden og inspirere andre til å tenke muligheter istedenfor begrensninger.

Vi vil vise frem vårt nærområde og dele det på en mest mulig bærekraftig og miljøvennlig måte. Muligheten og mannskapet er glad i gjester og har ofte besøk med på tur.

Vi seiler så ofte vi kan og gjerne til nye steder. Vi seiler langs kysten, inn i fjordene og utpå havet. Fra havn til øy og legger oss til der det er mulig. Seilturene rundt i et av landets vakreste områder, fra Helgeland i sør til Lofoten og Steigen i nord, gir absolutt alle minner for livet.

Muligheten gir oss bokstavelig talt muligheter til å se Norge fra en fantastisk vinkel! Den nordnorske kysten er rå og kontrastfylt med fjell som stuper rett i havet, vakre fjorder med bebyggelse helt ned i fjæra og moderne byer med gjestehavner der en kan gå rett inn i det urbane om en ønsker.

Life is like sailing. You can use any wind to go in any direction

- Robert Brault

Mannskapet

Mulighetens mannskap består til daglig av kaptein Anita med ansvar for Instagram, nettside og Facebook. Anita er oppvokst i Salten, kreativ utover det en kan forvente og mer enn normalt interessert i håndarbeid. Anita er hovedchef og serverer lokal mat, gjerne høstet selv og har ansvaret for pantry og generell kosefaktor.

Overstyrmann Håkon er skipper, fotograf og den som fører oss dit vi vil. Håkon er trønder av den livlige sorten og ser muligheter i det meste. Han er en racer til å seile og deler mer enn gjerne sin kunnskap om seiling. Han har full oversikt over seilasen og har sikkerheten i høysetet. Håkon er også kreativ over gjennomsnittet, entusiatsisk og har alltid et ordspill på lur.

Førstematros og altmuligmann Theodor er tenåring og har stor kunnskap om seiling. Han er Mulighetens trubadur og spiller både piano og gitar. Han kan lære bort knuter og en kjapp kommentar er ofte hørt.

Amalie er en kløpper til å rydde og ordne slik at Muligheten skinner. Hun kan svinge seg i "dessa" som ingen andre og har gjort Muligheten gjenkjennbar i mange havner! Amalie er lokalguide og har mye kjennskap om mange havner hun gjerne deler.

Theodor og Amalie er sjelden med når gjester har booket Muligheten, men alltid med ellers.

Pitufo er vår supre skipshund. 1,45 kilo Chihuahua er så lite at han kan ligge i lua eller lomma hvis det trengs, men han er med overalt og går like langt som resten av oss. Det skal dog sies at han er den som er mest glad i varme og oppholder seg for det meste inntullet i et pledd når havet bølger og gradene synker.

Haakon Byberg som er skipper, sammen med sin kone

Vår filosofi

Vår filosofi er at vi kan gi deg en god og unik opplevelse i et område vi kjenner godt. Vi kan ta deg med dit vi vet du vil få det fint og vi kan ta deg med dit du ønsker - Muligheten er der!

Vi er små i turistsammenheng, men store nok til å være vertskap med omtanke for gjestene. Vi tilpasser turen til gjestenes ønsker og behov og har det lille ekstra som gjør seilasen minneverdig.

Vi har lokalkunnskap og seilerfaring som vi deler like rundhåndet som vi deler nydelig kortreist mat ombord i Muligheten.