"Vi tok Muligheten" !

Seiling på Helgeland

Seiling Helgeland

Helgeland er en region i den sørlige delen av Nordland. De tusen øyers land strekker seg 200 km fra Kunna i nord, ned til grensen av Trøndelag. 

Naturen er fantastisk flott! Skjærgården og særpregede fjell som De syv søstre, Hestmannen, Torghatten, Træna og Lovund er minst like spektakulære som i Lofoten og noe av det vakreste Norges kyststripe har å by på.

Herunder kommer noen av de stedene vi har besøkt, med bilder. Et bilde sier jo mer enn tusen ord, ikke sant?

Bolga

Bolga er ei øy på kysten av Helgeland, ytterst i Meløy kommune. Her ligger man godt på gjestebrygga til Bolga Brygge. Du kan gå opp og gjennom Bolgbøra og få en fantastisk utsikt nordover eller gå på toppen av Bolgfjellet, 339 m.o.h. for å se "hele verden" i 360 graders perspektiv.

En annen severdighet er Ruggesteinen på vestsiden av øya. En DIGER stein som likevel lett kan rugges i bevegelse, derav navnet.
Skjærgården rundt Bolga består av over 300 mindre holmer og skjær.

Fotogalleri Bolga

Lovund

Lovund er ei øy i Lurøy kommune. Lovundfjellet rager over tettstedet Lovund med sine 625 moh. og har Helgelands største koloni av lundefugl, ca. 2-300 000. Skjærgården er barsk og vakker. Gjestehavna er flott og oppgradert med fine fasiliteter. Alt er nært på Lovund; butikken, hotellet, museet, kaffebaren, hundeparken og Lovundfjellet og alt annet. Absolutt verdt et besøk!

Fotogalleri Lovund

Rødøyløva

Rødøyløva er en av Helgelands flotteste fjellturer og tar deg 443 meter rett over havet. Turen opp er ganske bratt, men på toppen av Rødøyløvas hode får du til gjengjeld fenomenal utsikt helt fra Lofotveggen i nord til Vega i sør. Det er flotte steintrapper og merket sti og anbefales på det sterkeste!

På Rødøy ligger Klokkergården med kjempefine gjestebrygger og restaurant. Eventyrskogen, Bamsemuseum og Rødøy kirke, ei av Nordlands største kirker, er andre opplevelser på øya. 

Fotogalleri Rødøyløva og Rødøya